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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  15/06/2022
Data da última atualização:  15/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, B. M. P. de; LEAL, M. A. de A.; OLIVEIRA, D. F. de; CALDERÍN GARCÍA, A.
Afiliação:  BRUNA MARRACCINI PRECIOSO DE OLIVEIRA, UFRRJ; MARCO ANTONIO DE ALMEIDA LEAL, CNPAB; DANIELLE FRANÇA DE OLIVEIRA, UFRRJ; ANDRÉS CALDERÍN GARCÍA, UFRRJ.
Título:  Chemical and spectroscopy characterization of a compost from food waste applying the hot composting Berkeley method.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  International Journal of Recycling Organic Waste in Agriculture, v. 11, n. 2, p, 153-164, June 2022.
ISSN:  ISSN Título Ano base Circulação Nível 2251-7715
DOI:  10.30486/IJROWA.2021.1897439.1052
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Purpose This study aims to characterize the compost produced under low input conditions in thirty days of composting from food wastes applying the hot composting Berkeley method (HCBM) by 13C NMR CP/MAS techniques combined with evaluation of chemometric, physical and chemical parameters. Method The composting process from food waste was carried out following the recommendations of the Hot Composting Berkeley method. At 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23 and 25 days turning was carried out, totaling eleven turns and the temperature, pH, electrical conductivity, dry density, potential CO2 emission and potential NH3 emission were quantified. The metal content in the compost was determined after 25 days. The structural modifications of compost process were monitored by 13C-NMR CP MAS spectroscopic and chemometrics analysis. Results Composting takes place immediately and continues for 15 days through transformation to more labile lipid, carbohydrate and proteinaceous molecules (CAlkyl-H,R; CAlkyl-O; CAlkyl-O,N) with increasing temperature and pH. After 15 days, there is a CO2 and NH3 emission reduction as well as preservation of recalcitrant molecules with more aromatic and nonpolar characteristics (CAromatic-H,R; CAromatic-O,N). Conclusion The compost obtained at 25 days of composting by applying HCBM has greater hydrophobicity and aromaticity and is rich in mineral elements important for plant nutrition. The application of HCBM to food waste allowed to obtain a stabilized compost... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Composting; Gas emissions; Humification; Spectroscopy.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41914 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMCMANUS, C.; LOUVANDINI, H.; GUGEL, R.; SASAKI, L. C. B.; BIANCHINI, E.; BERNAL, F. E. M.; PAIVA, S. R.; PAIM, T. P. Skin and coat traits in sheep in Brazil and their relation with heat tolerance. Tropical Animal Health and Production, v. 43, n. 1, p. 121-126, 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPAIM, T. P.; PAIVA, S. R.; TOLEDO, N. M. de; YAMAGHISHI, M. B.; CARNEIRO, P. L. S.; FACO, O.; ARAUJO, A. M. de; AZEVEDO, H. C.; CAETANO, A. R.; BRAGA, R. M.; McMANUS, C. Origin and population structure of Brazilian hair sheep breeds. Animal Genetics, v. 52, n. 4, p. 492-504, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Roraima; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPAIM, T. P.; PAIVA, S. R.; TOLEDO, N. M. de; YAMAGISHI, M. E. B.; CARNEIRO, P. L. S.; FACO, O.; ARAUJO, A. M. de; AZEVEDO, H. C.; CAETANO, A. R.; BRAGA, R. M.; McMANUS, C. Origin and population structure of Brazilian hair sheep breeds. Animal Genetics, v. 52, n. 4, p. 492-504, Aug. 2021. Na publicação: M. B. Yamaghishi.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Caprinos e Ovinos.
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